Befejeződtek Mikepércs település ivóvíz hálózattisztítási munkái!

A Debreceni Vízmű Zrt. Mikepércs településen 2020. június 8 és július 1 közötti időszakban a szolgáltatott ivóvíz minőségének és élvezeti értékének javítása céljából a település teljes ivóvíz hálózatára kiterjedően szivacsdugós mosatást végzett!

A munkálatokat tervezetten meghirdetve, önkormányzattal egyeztetve kezdtük meg Az előkészítő munkák során a vízműtelepi medencetisztításokat követően a hálózaton tolózárakat cseréltünk és építettünk be, amelyek a vezeték tisztítás megfelelő hatásfokához elengedhetetlen vízkormányzás lehetőségeit nagyban javították. A munkálatok idején mind az önkormányzattal, mind a lakossággal folyamatos és életszerű informatív kapcsolatot igyekeztünk fenntartani a naprakész, de az adott napon belüli tevékenységünkről.

A munkálatok során nem adódott olyan helyzet, körülmény, amely hátráltatta volna a meghirdetett időszakon belüli teljesítést, annak ütemezését.

Ez a lakosság, a felhasználók és az Önkormányzat együttműködésének, türelmének is köszönhető! A település lakói a munkák idején és azt követően nagy számban jelzéssel éltek a vízminőség alakulására nézve! Több felhasználónk munkánkat, annak eredményeit követve tájékoztatott tapasztalatairól. A munkavégzés jellegéből adódóan elkerülhetetlen volt átmeneti jellegű nyomásbeli, vízminőség esetében élvezeti értékbeli kellemetlenség a felhasználóknál, de az erre irányuló bejelentések mellett, illetve nem egy esetben azokkal együtt sok méltatást, támogató jellegű megkeresést, türelmet kaptunk, amit köszönünk!

Mikepércs ivóvízellátásának minőségi javítását nem tekintjük befejezettnek! Arra nézve a vízminőség-javító programban megvalósult technológia adottságainak javítására irányulóan beavatkozási javaslatokat teszünk, amelyek megvalósításához a szükséges forrásokra, feltételekre nézve az Önkormányzattal közösen az egyeztetést megkezdtük!

Továbbra is számítunk segítő, megértő és konstruktív közreműködésükre!